Renovera huset - guide från duktig hantverkare i Dalarnas län

Att renovera huset är ett stort projekt som kräver bra planering om både processen och slutresultatet ska bli bra. Det spelar ingen roll om du enbart ska renovera ditt badrum eller kök eller om hela huset kräver en uppfräschning, en god planering är A och O. Många val ska göras inför en renovering, så som vilka material som ska användas och hur du vill att resultatet ska se ut. Det finns en uppsjö av olika kakel, tapeter och golv att välja mellan, detsamma gäller vid behov av nya vitvaror eller badkar.

  • Ta god tid på dig när du planerar renoveringen
  • Sätt upp en budget som passar dina förutsättningar
  • Ta hjälp av erfarna hantverkare

Snickare i Hedemora ger tips inför att renovera huset

Det första du bör tänka igenom innan du påbörjar en renoveringsplan är vilka behov du har. Kanske finns det faktorer i ditt nuvarande kök som du inte tycker om, eller någonting som du verkligen vill bevara som det är? Några föredrar en öppen planlösning medan andra vill ha köket i ett separat rum. Om du är missnöjd med någonting i ditt nuvarande boende är en renovering ett utmärkt tillfälle att ändra på det, försök därför att noggrant tänka igenom vad som behövs förändras i ditt hem för att du ska trivas ännu bättre.

Ett viktigt steg vid renovering i Dalarna är att ha en budget 

Den ska helst inte vara helt fast utan det ska finnas en viss mån att ta ifrån vid behov. Ibland får du kanske välja bort ett dyrt kakel för att kunna renovera hela huset, kompromisser kan behövas göras. Genom att ta hjälp av hantverkare redan i planeringsstadiet kan du få stor hjälp med vad saker kostar och därmed enklare kunna planera rätt utifrån din budget. Duktiga hantverkare använder sig av högkvalitativa material och genomför ett arbete som kommer att hålla länge, vilket gör det prisvärt.

Anlita professionella yrkesmän i Dalarnas län

Att genomföra en renovering på egen hand är svårare än de flesta tror, därför är vårt råd att du alltid anlitar professionella yrkesmän för att utföra arbetet åt dig. En del renoveringsarbeten, så som badrumsrenovering, kräver specialkunskaper och certifikat för att dina försäkringar ska gälla. Det handlar om till exempel våtrumsskydd. Detsamma gäller för att dra el och koppla in vissa vitvaror, med hantverkares hjälp behöver du inte oroa dig utan de fixar allting på rätt sätt. 

Innan ni skriver avtal med företaget - kontrollera att de är seriösa!

Du bör kolla att företaget har en giltig F-skattesedel samt de certifieringar som krävs för att utföra arbetet på rätt sätt. Det är också bra om du ber om referenser från företagets tidigare kunder och kanske se före- och efterbilder från tidigare renoveringar de utfört. Se alltid till att du får en detaljerad offert som anger vilka kostnader som är för vad och tänk på att du kan be om ROT-avdrag för arbetskostnaderna. Innan arbetet påbörjas är det av allra största vikt att ett avtal skrivs, gärna med fast pris.

Behöver du snickare i Dalarnas län?

Behöver du hjälp av snickare i Dalarnas län för renoveringen av ditt hus? Vi på JLT Bygg kan hjälpa dig med allt från planering till ett bra slutresultat, allt du behöver göra är att kontakta oss via formulären på hemsidan. Vi gör kostnadsfria platsbesök för att kunna se vad det är du vill ha hjälp med och på så sätt kunna lämna en rättvisande offert. Dessutom hjälper vi dig med ROT-avdrag och erbjuder alltid fast pris på vårt arbete. När du anlitar oss får du ett högkvalitativt slutresultat utfört av professionella hantverkare med lång erfarenhet.