Att välja bänkskiva - guide från kunniga snickare i Hedemora

När man ska utföra en köksrenovering så fokuserar de allra flesta på vilken köksinredning som ska installeras. Det som kommer sist i planeringen är vilken bänkskiva som man vill ha. Här på denna sida får du råd och tips om bänkskivor från våra duktiga snickare i Hedemora.

En bänkskiva i köket ger inte bara köket en unik prägel utan en bänkskiva fyller även en funktion. Bänkskivor finns att hitta i massor av olika material, utseenden och nyanser. Det man bör tänka på när man väljer en bänkskiva är framför allt hållbarhet men även funktion och utseende. Här på denna sida finner du en guide från våra snickare i Hedemora över några av de mest populäraste bänkskivorna på marknaden. Om du vill få mer information om bänkskivor eller om du vill få hjälp med din köksrenovering är du välkommen att kontakta oss på JLT Bygg.

 

Våra snickare i Hedemora guidar dig till rätt bänkskiva

Bänkskiva i laminat

Bänkskivor i laminat är prisvärda och tack vare att man kan välja bland ett stort antal nyanser och mönster kan man hitta bänkskivor som har ett exklusivare utseende. Laminat är tåligt och lätt att hålla rent. Dock tål inte laminaten hög värme eller vassa föremål samtidigt som laminaten har en tendens att spricka efter några år.

 

Bänkskiva i trä

En bänkskiva i trä blir bara vackrare med åren om den underhålls på rätt sätt. Bänkskivor i trä går också att slipa om ifall den tappar sin glans eller får repor. Bänkskivor i trä finns i flera olika prisklasser beroende på vilket träslag du väljer. Nackdelen med trä är att den inte tål starka rengöringsmedel och att den kan få brännmärken av varma grytor.

 

Bänkskiva i kakel

En bänkskiva bestående av kakel kan varieras i en mängd olika färger, motiv och nyanser. Det gör att du enkelt kan få en matchande bänkskiva till din övriga inredning i köket. Kakel tål värme bra men det kan vara svårt att hålla fogarna rena från smuts.

 

Bänkskiva i marmor

Marmor är förknippat med lyx och kommer ge ditt kök en exklusiv touch. Marmor tål hög värme, är enkelt att hålla rent och har en bra hållbarhet. Marmor kräver regelbundet underhåll genom att man impregnerar skivan så att den inte suger åt sig vätskor. En bänkskiva i marmor kostar betydligt mer än exempelvis en bänkskiva i laminat eller trä.

 

Anlita oss för din köksrenovering

När du ska utföra en köksrenovering kan du vända dig till oss på JLT Bygg som har snickare i Hedemora som är specialister på kök. Vi kan åta oss alla typer av byggtjänster som bland annat nybyggnationer, ombyggnationer och renoveringar. Du är välkommen att boka ett kostnadsfritt platsbesök där vi kan inspektera ditt kök, lyssna på dina önskemål och lämna råd och tips kring ditt nya kök, utan några förpliktelser. Därefter kan vi erbjuda dig en offert med ett rättvist pris.