Använd ROT-avdraget till din nästa renovering i Dalarna

ROT-avdrag är en form av skatteavdrag som du kan få när du renoverar din bostad. Avdraget kan användas till att anlita en hantverkare eller ett byggföretag för att göra en renovering, ombyggnad eller tillbyggnad på din bostad.

När du vill nyttja ROT-avdrag kan du maximalt göra ett avdrag på 50 000 kronor. Om du planerar en renovering i Hedemora är det viktigt att du vet vilka regler som gäller för att du ska kunna nyttja avdraget. Du finner ett kontaktformulär på vår hemsida som du enkelt fyller i. Vi har snabb service och satsar alltid på snabb återkoppling. Kontakta oss erfaren snickare i Hedemora för mer information! 

  • ROT-avdrag kan göras för renoveringar, ombyggnader och tillbyggnader
  • Maxbeloppet är 50 000 kronor
  • Avdrag kan endast göras för arbetskostnader
  • Måste vara bosatt i Sverige och betala skatt för att kunna göra avdrag
  • Avdraget görs av hantverkaren på din faktura

Regler som gäller för ROT-avdrag 

ROT-avdrag kan göras för arbeten på småhus, bostadsrätt, lägenhet som du äger eller fritidshus. Du måste ha fyllt 18 år för att kunna nyttja avdraget och du måste bo i Sverige eller betala skatt i Sverige. För att ett avdrag ska kunna göras måste du äga samtidigt bo eller delvis bo i bostaden som renoveras.

Kontakta våra snickare i Hedemora för information om hur du går tillväga för att nyttja ROT-avdraget

På vår hemsida finner du ett kontaktformulär där du kan fylla i dina frågor och funderingar om din renovering. När du använder avdraget betalar du en rabatterad summa för arbetskostnaden och företaget som du använder begär sedan en betalning från Skatteverket på en motsvarande summa. Det är således snickarna i  Hedemora som sköter all kontakt med Skatteverket och du behöver inte själv begära några pengar från Skatteverket. Kontrollera alltid att snickaren som du vill använda betalar F-skatt.

Vilka kostnader är avdragsgilla med oss snickare Hedemora?

En sak som det är viktigt att komma ihåg och som flera missar är att det endast är arbetskostnaderna inklusive moms som är avdragsgilla. Eventuella materialkostnader som spik och skruvar som används för att utföra arbete ingår inte. El, VVS-arbete montering av inredning och andra hantverksarbeten kan dras av. Om en renovering kostar 100 000 kronor, arbetskostnad 50 000 kronor, får du dra av 30 % av beloppet, vilket innebär ett ROT-avdrag på 15 000 kronor. 

Vårt byggföretag i Hedemora besvarar gärna dina frågor

Kom ihåg att du endast kan dra av 30 % av arbetskostnaden och att det sammanlagda ROT- och RUT-avdraget som du önskar göra får inte överstiga 50 000 kronor. Resekostnader till och från bostaden som renoveras räknas inte. Om du vill bygga om eller göra en tillbyggnad behöver din bostad vara äldre än fem år. Om du har dubbel bosättning räknas båda bostäder som din bostad och du kan dra av för eventuella renoveringsarbete.

Hur fungerar ROT-avdrag?

ROT-avdrag påverkar din skattereduktion året efter att arbetet har utförts. Hur mycket du kan dra av är beroende på hur mycket skatt som du har betalat in under året. Vilka andra avdrag som du har gjort under året påverkar även hur mycket du kan dra av. Hantverkaren drar direkt av arbetskostnaden på sin faktura till dig. Kontakta oss snickare i Hedemora för mer information om vilka arbeten som är avdragsgilla vid din planerade renovering i Dalarna.